ProfessionalsVeertiendaagse 2012Workshop ⁄ Centre Libre Examen Afdrukken
verhoging van de tekstgrootte

Centre Libre Examen

Workshop

DE BANDEN DIE ONS VERENIGEN: SAMENLEVEN IN DIVERSITEIT

LES LIENS QUI NOUS UNISSENT : LA DIVERSITE ENSEMBLE

WAT?

De scheiding tussen kerk en staat verdedigt cruciale waarden: vrijheid, gelijkheid, solidariteit, respect, tolerantie en dialoog. Hoe kunnen we in een kosmopolitische en multiculturele stad als Brussel onze verschillen overstijgen en koesteren wat ons verenigt? Die essentiële vraag staat centraal in de animatieworkshops over respect. Om elkaar beter te leren kennen, kunnen de deelnemers er zich uitdrukken en elkaar ontmoeten. Dit creëert een wederzijds vertrouwen dat broodnodig is om te kunnen functioneren in onze maatschappij.

WIE?

Het Centre régional du Libre Examen wil het principe van het vrij onderzoek verspreiden. Het legt daarbij de nadruk op ‘samenleven’ en bekijkt dit door de bril van gelijke kansen en de scheiding van kerk en staat. Om elke burger de kans te geven haar of zijn mening te uiten, organiseert het centrum colloquia, workshops, toneelstukken, filmdebatten… Iedereen kan er zijn kritische geest aanscherpen met respect voor anderen.

WANNEER?

Wo 21/11, 13u30-17u30

WAAR?

Bruxelles Laïque

Stalingradlaan 18-20 | 1000 Brussel

IN WELKE TAAL?

Dit is een Franstalig evenement.

CONTACT

www.centre-librex.be

abernard@centrelibrex.be

02 535 06 78

Facebook : Centre régional du Libre Examen

TOEGANKELIJKHEID: toegang voor personen met een beperkte mobiliteit

© Gelijke Kansen en Diversiteit 20 Kruidtuinlaan – 1035 Brussel T. : +32(2) 800 36 75 F. : +32(2) 800 38 08 Mail : gelijkekansen@mbhg.irisnet.be